Επιστήμη & φιλοσοφία

Διδασκαλία από το σώμα μας

Η διαδικασία κατανόησης του οργανισμού μας ξεκινά με την αντίληψη ότι ο καθένας μας είναι και πάντα θα είναι ένας ενοποιημένος τομέας που θα αντιπροσωπεύει τη θεία τριλογία.

Η ιατρική θεωρεί συχνά τη μηχανική του φυσικού σώματος ως την κεντρική πιο σημαντική πτυχή στην επιδίωξη της υγείας και τείνει να αγνοεί τις προκλήσεις του πνεύματος  και των αισθημάτων ή να τις στέλνει στην ψυχιατρική για ξεχωριστή δουλειά. Ωστόσο  είναι ανάρμοστο να αρνούμαστε την εξέταση των άλλων δύο, νοητικής λειτουργιάς και συναισθημάτων της θείας τριλογίας όταν αξιολογούμε μια φυσική ανισορροπία. Η τριλογία δεν μπορεί να χωριστεί.

Είμαστε μια τριλογία του σώματος -πνεύματος-ψυχής ή της σωματικής-νοητικής και συναισθηματικής κατάστασης που δεν μπορεί να χωριστεί, διότι όταν γίνεται αυτή η διάσπαση υπάρχει η εσωτερική σύγκρουση των μερών που είναι ο πυρήνας της αιτίας της διαταραχής. Όλες οι πλευρές της τριλογίας πρέπει να εξεταστούν προκειμένου να κατανοήσουμε τη βιολογία της διαταραχής.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αιτιώδεις ιδιότητες για οποιαδήποτε διαταραχή αποτυπώνονται σε όλα τα μέρη της τριλογίας.

Ακριβώς όπως η αιτία της συναισθηματικής διαταραχής θα εκδηλωθεί σε σωματικό πόνο,  έτσι και ένας σωματικός πόνος θα αποτυπωθεί στη ψυχή και το νου. Η αρχική αιτία της ανισορροπίας βρίσκεται πάντοτε στην άλλη πλευρά της τριλογίας. Τα συμπτώματα είναι τα φυσικά σύμβολα της έξυπνης επικοινωνίας για τη ζωή που βιώνουμε. Είναι αντανακλάσεις των θετικών και αρνητικών αντιλήψεων των γεγονότων της ζωής που παρουσιάζονται σε φυσική μορφή ως καθοδήγηση.

 

Πρώτον, κάποιος πρέπει να γνωρίζει ότι το σώμα έχει συστήματα αποκατάστασης για να εκτρέψει τα προβλήματα. Ένα σύμπτωμα πόνου ή δυσκαμψίας μπορεί να είναι απλώς ο τρόπος του σώματος να επιστήσει τη προσοχή μας στη νοητική δυσαρμονία.

Εάν τα συμπτώματα υπάρχουν για  πολύ καιρό ή γίνονται μια χρόνια κατάσταση που είναι δύσκολο να επιλυθούν, υπάρχουν σημαντικές πνευματικές διαταραχές στην επικοινωνία με τον εαυτό. Όταν συμβαίνει αυτό,  η κατάσταση της ζωής είναι εκτός ισορροπίας και αυτή η ανισορροπία επιτρέπει να αποσταθεροποιήσει σκόπιμα την υγεία με συμβολική καθοδήγηση για να επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη να επιλυθεί κάτι στη ζωή.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να αναγνωριστεί είναι ο μηχανισμός πνευματικής επικοινωνίας  που διδάσκει στο σώμα και τη ψυχή να λειτουργεί αρμονικά απολαμβάνοντας τη συνολική υγεία  της ζωής. Ακριβώς όπως τίποτα εντός αυτής της διάστασης δεν συμβαίνει χωρίς σκοπό και λόγο, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα σπασμένο ή δυσλειτουργικό μέρος του σώματος χωρίς πνευματικό σκοπό και λόγο.

Κανείς δεν πρέπει ποτέ να υποφέρει διασπασμένος από το σύνολο, μένοντας στην άγνοια, χωρίς να μπορεί να κατανόηση το λόγο της αλήθειας του εαυτού. Όταν κατανοηθεί και εφαρμοστεί η διδασκαλία του εαυτού σε σώμα και ψυχή, τότε η τριαδική υπόσταση του ατόμου θα εισέλθει στη ροή της συμπαντικής εξέλιξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *