Επιστήμη & φιλοσοφία

Αρωματοθεραπεία

Τι είναι η Αρωματοθεραπεία και πως λειτουργεί?

Η Αρωματοθεραπεία είναι η τέχνη και η επιστήμη της χρήσης φυσικών αποσταγμένων εκχυλισμάτων (αιθέρια έλαια) από αρωματικά φυτά για τη θεραπεία του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος.

Ως θεραπευτικός τρόπος, η Αρωματοθεραπεία επιδιώκει να εξερευνήσει με ποιο τρόπο θα επηρεαστεί και θα βελτιωθεί η φυσιολογική, ψυχολογική και πνευματική κατάσταση του ατόμου μέσω των  αιθέριων ελαίων, καθώς και να ενισχύσει την έμφυτη διαδικασία αυτοΐασης του ατόμου.

Ως ολιστικό φάρμακο, η Αρωματοθεραπεία είναι μια προληπτική προσέγγιση και μια ενεργή θεραπεία κατά τη διάρκεια οξέων και χρόνιων σταδίων ασθένειας.

 

Μέσω της διαδικασίας της απόσταξης, τα έλαια των φυτών περνούν μια διαδικασία μεταμόρφωσης σε ένα σύνθετο αιθέριο έλαιο. Πολύπλοκο, διότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόσταξης σχηματίζεται ένας αριθμός νέων χημικών, με υδρόλυση, δημιουργώντας έτσι ένα εντελώς νέο μοναδικό φάσμα χημικών συστατικών.

Κάθε αιθέριο έλαιο, με βάση αυτά τα χημικά συστατικά, έχει ένα μοναδικό φυσικό άρωμα, καθώς και συγκεκριμένη φαρμακευτική αξία.

Τα αιθέρια έλαια έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αντίληψή μας και τα συναισθήματα μας, προκαλώντας συγκεκριμένες νευρικές ωθήσεις στον εγκέφαλο.

Έτσι τα αιθέρια έλαια μπορούν να επιδρούν μέσα από ένα πολυδιάστατο πεδίο, εφόσον μπορούν να ενεργοποιήσουν τη δραστηριότητα των ηλεκτρονίων μέσω της όσφρησης και απευθείας ως χημικές ενώσεις εισερχόμενα από την επιδερμίδα μας ή το πεπτικό σύστημα. Τα αιθέρια έλαια είναι ψυχοδραστικά από τις ορμονικές και βιοχημικές τους επιδράσεις στο σώμα και στον εγκέφαλο.  Όλα τα συναισθήματα συνδέονται φυσικά με το σώμα μας μέσω του ανοσοποιητικού, ενδοκρινικού και νευρικού συστήματος.

Αυτό που μας διδάσκει η κβαντική φυσική είναι ότι η ανθρώπινη σκέψη και η ανθρώπινη πρόθεση επηρεάζουν τη συμπεριφορά των ηλεκτρονίων.

Δεδομένου ότι κάθε χημική και νευρική διαδικασία στο ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνει τη δραστηριότητα των ηλεκτρονίων, βλέπουμε ότι οι σωματικές μας λειτουργίες δεν είναι απλώς θέματα χημείας και φυσικής – είναι επίσης θέμα κβαντικής λειτουργίας(νοητικής στάσης / πεποίθησης). Είναι γνωστό ότι το ίδιο αιθέριο έλαιο θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα σε διαφορετικούς ανθρώπους, και η συνήθης εξήγηση είναι ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές χημικές ουσίες. Αλλά ο πραγματικός καθοριστικός παράγοντας ως προς τον οποίο θα εκδηλωθεί πιθανή δράση επηρεάζεται επίσης σίγουρα από τις στάσεις του δέκτη. Οι σκέψεις μας δεν θα αλλάξουν τη χημεία ενός λαδιού, αλλά οι σκέψεις μας μπορούν να καθορίσουν ποιες πτυχές της χημείας αυτού του συγκεκριμένου λαδιού θα λειτουργήσουν στο σώμα μας.

Τα αιθέρια έλαια είναι ένα πακέτο δυνατοτήτων πάνω και πέρα ​​από τα απλά φάρμακα.

Τα αιθέρια έλαια είναι διαθέσιμα στη γη από τη δημιουργία της φυτικής ζωής και διαποτίζονται με τις ιδιότητες και την πρόθεση του δημιουργού τους.

Τα αιθέρια έλαια είναι πολύπλευρα και περιέχουν τις δυναμικές αρχές της γλώσσας και της αντίληψης.

Μια μυρωδιά δημιουργείται από αέρια αιωρούμενα σωματίδια που απελευθερώνονται από διάφορα αντικείμενα ή ουσίες. Σύμφωνα με έρευνες κάθε μυρωδιά έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος και σχήμα που έρχεται σε επαφή με μια αντίστοιχη θέση υποδοχέα σε έναν οσφρητικό νευρώνα, οπότε προκαλεί μια συγκεκριμένη νευρική ώθηση στον εγκέφαλο.

Όταν μυρίζουμε λεβάντα, για παράδειγμα, το μωβ, γλυκό άρωμά του μπαίνει στη ρινική δίοδο.

Οι οσφρητικές ηλεκτροχημικές παρορμήσεις ενεργοποιούν συναισθήματα και συμπεριφορές που σχετίζονται με τη μυρωδιά.

Μόλις το οσφρητικό σύστημα ενεργοποιηθεί, λαμβάνει άμεσες αποφάσεις και κατευθύνει την προκύπτουσα ενσωματωμένη σωματική και αισθητηριακή δραστηριότητα.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η ολοκληρωμένη δραστηριότητα περιλαμβάνει όλη την ταυτόχρονη ορμονική και νευρική δραστηριότητα.

Οι πρόγονοί μας, όπως τα ερπετά, τα χαμηλότερα θηλαστικά και τα ανώτερα θηλαστικά, χρησιμοποίησαν την αίσθηση της όσφρησης σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι σήμερα.

Η εξέλιξη από αυτές τις πιο πρωταρχικές καταστάσεις έχει μειώσει το μέγεθος της λεμφατικής περιοχής του εγκεφάλου ενώ αυξάνει το μέγεθος του εγκεφαλικού φλοιού.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ποσότητα εγκεφαλικού ιστού σε ανθρώπους αφιερωμένους στη μυρωδιά.

Τα αιθέρια έλαια έχουν πολύ προνομιακή και οικεία πρόσβαση σε εκείνα τα μέρη του εγκεφάλου όπου ζούμε πραγματικά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *