Επιστήμη & φιλοσοφία

Η αντιμικροβιακή δράση του Χαλκού

Ο Χαλκός και η Βιολογική Δράση του
Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο North Shore-Long Island Jewish Health System της Αμερικής, στα εξωτερικά ιατρεία Λοιμωδών νόσων, όπου εγκατέστησαν υλικά από χαλκό στα καθίσματα αιμοληψίας, απέδειξαν ότι ο αντιμικροβιακός χαλκός εμφανίζει το «φαινόμενο του φωτοστέφανου».

Παρατηρήθηκε μείωση των μολύνσεων κατά 70% στις γύρω επιφάνειες που είχε τοποθετηθεί ο χαλκός.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των δειγμάτων από τα καθίσματα με τον χαλκό ήταν κάτω από το επίπεδο επικινδυνότητας για τους ασθενείς (5 cfu/cm2), ενώ αντίθετα η πλειοψηφία των δειγμάτων από τα καθίσματα χωρίς τον χαλκό ήταν πάνω από αυτό το επίπεδο.

Η δράση του χαλκού στο ανθρώπινο σώμα
Ο Χαλκός βοηθάει το σώμα να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει το σίδηρο, συμμετέχει δε στο σχηματισμό των οστών, ενώ είναι απαραίτητος (συνεργικά με τη βιταμίνη C και τον ψευδάργυρο) στο σχηματισμό της ελαστίνης, ενός βασικού συστατικού του δέρματος, των οστών και του συνδετικού ιστού.

Άλλες ιδιότητες: ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στη διατήρηση του μυϊκού τόνου, συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας, στην επούλωση πληγών και στο σχηματισμό της μυελίνης, που είναι το προστατευτικό περίβλημα των νεύρων.

Επίσης, είναι σημαντικός για το ανοσοποιητικό σύστημα, η ανεπάρκεια του αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και το ποσοστό θανάτων από αυτές.

Ο χαλκός έχει επίσης αντιφλεγμονικές ιδιότητες και είναι αποτελεσματικός σε ορισμένους αρθριτικούς. Αυτό εξηγεί γιατί τα βραχιόλια χαλκού είναι αποτελεσματικά, δεδομένου ότι ο χαλκός διαλύεται σιγά – σιγά από τον ιδρώτα και απορροφάται από το δέρμα.

Από παλιά, η ανθρωπότητα γνωρίζει ότι αυτό το ευγενές μέταλλο έχει εμπλακεί σε αναβολικές διεργασίες (η μετατροπή απλών ουσιών σε πολύπλοκες) και η ζωτική δραστηριότητα ορισμένων ενζύμων.

Αποδεικνύεται ότι οι ενώσεις χαλκού κορεάζουν τα κύτταρα με οξυγόνο και ομαλοποιούν τις διαδικασίες σχηματισμού αίματος.

Επιπλέον, το μέταλλο βοηθά στην ενίσχυση του οστικού ιστού και εξουδετερώνει τις επιβλαβείς επιδράσεις των ριζών.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι τα άλατα χαλκού εξαλείφουν ορισμένους τύπους ιών, μυκήτων και μικροοργανισμών που βρίσκονται στο εντερικό σύστημα και στο αναπνευστικό σύστημα από το σώμα.

Τα βραχιόλια χαλκού ενεργοποιούν μεταβολισμό μετάλλων και νερού-αλάτων, διεγείρουν τις άμυνες και μειώνουν τις φλεγμονώδεις διεργασίες. Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του σημαντικού στοιχείου για το άτομο.

Τέτοιες θεραπευτικές διακοσμήσεις για υπέρταση και υπόταση είναι απαραίτητες. Πιστεύεται ότι ένα χάλκινο βραχιόλι βοηθάει στην πίεση, τον πόνο, την αρθρίτιδα και την κακή υγεία.

Πεδίο εφαρμογής

Είναι επιστημονικά δικαιολογημένο το γεγονός ότι σε 90% των περιπτώσεων ένα χάλκινο βραχιόλι ανακουφίζει από τις φλεγμονές των αρθρώσεων και βοηθά στην αύξηση της κινητικότητας.

Φυσικά, κανείς δεν λέει ότι ένα τέτοιο κόσμημα είναι πανάκεια για όλες τις ασθένειες, αλλά τα επιβεβαιωμένα γεγονότα και πρακτικές δείχνουν ότι βελτιώνει σημαντικά τη γενική ευημερία.

Ένα πράγμα όμως είναι ξεκάθαρο: τα χάλκινα βραχιόλια βοηθούν ημικρανίες, αρθρίτιδα, αϋπνία, μετεωρολογική εξάρτηση, θρομβοφλεβίτιδα και καρδιακές παθήσεις.

 Η χρήση τους συνιστάται για εντερικές, νευρικές, φλεγμονώδεις και ογκολογικές παθήσεις.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να φορούν κοσμήματα εναλλάξ – είτε στον δεξιό είτε στον αριστερό καρπό, όχι περισσότερο από 12 ώρες την ημέρα. Θυμηθείτε ότι το βραχιόλι πρέπει να βρίσκεται σε ανοιχτή κατάσταση, ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας και να εξαλείψετε επιβλαβείς επιβαρύνσεις βιοενέργειας. Όταν το σώμα έρχεται σε επαφή με το βραχιόλι, το ίδιο το σώμα αρχίζει να απορροφά μια μικρή δόση αυτού του μετάλλου, το οποίο στη συνέχεια εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη διατήρηση αυτής της ισορροπίας χαλκού. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και βοηθά στην αντιμετώπιση της παρατεταμένης κατάθλιψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *