Επιστήμη & φιλοσοφία

Τι είναι οι Μεσημβρινοί?

Όλοι γνωρίζουμε για την ύπαρξη του αρτηριακού και φλεβικού μας συστήματος ή για το νευρικό μας σύστημα. Yπάρχουν και άλλα ενεργειακά συστήματα που τρέχουν παράλληλα με το αρτηριακό, το φλεβικό και το νευρικό μας σύστημα! Οι 12 Κύριοι Μεσημβρινοί στο σώμα μας έχουν συγκεκριμένη πορεία και μεταφέρνουν την ζωτική μας ενέργεια. Βασικά οι 12 Κύριοι Μεσημβρινοί είναι 12 ζευγάρια ενεργειακών καναλιών. Κάθε ζευγάρι αποτελείται από ένα ενεργειακό κανάλι στο αριστερό μέρος και ένα στο δεξί μέρος του σώματος μας. Οι ονομασίες των Μεσημβρινών προέρχονται από τα Όργανα που περνάνε και η ροή της ζωτικής ενέργειας στο κάθε Μεσημβρινό έχει άμεση σχέση με την λειτουργία του αντίστοιχου Οργάνου.

Ενεργειακές δυσλειτουργίες των μεσημβρινών δείχνουν την προδιάθεση ή την ύπαρξη κάποιας σωματικής δυσλειτουργίας των οργάνων ή και την ψυχολογική κατάσταση του πνεύματος. Η σωματική ή βιολογική κατάσταση ενός οργάνου είναι κατανοητή, αλλά τι σχέση έχει με την ψυχολογική κατάσταση του πνεύματος?

Όπως είπε και ο Ιπποκράτης «Νους υγιής εν σώματι υγιή»

Τι μετράμε στην Μέτρηση μεσημβρινών?

Στην Μέτρηση Μεσημβρινών αυτό που μετράμε είναι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό. Η Μέτρηση Μεσημβρινών γίνετε σε ειδικά βελονιστικά σημεία που αντανακλούν την λειτουργεία (ροή Βιο-ενέργειας) των 12 Πρωτεύων Μεσημβρινών.

Κάθε όργανο στο σώμα μας αντιπροσωπεύει και κάποιο συναίσθημα. Μάλλον το ποιο γνωστό συναίσθημα που σχετίζετε με συγκεκριμένο όργανο είναι ο θυμός και το συκώτι! «Μου έπρηξες το συκώτι» Είναι ακουστό στα αυτιά όλων μας. Όταν μιλάμε για ένα νευρωτικό άτομο που δεν έχει αρμονική συναλλαγή με την κοινωνία τον θεωρούμε «δυσκοίλιο» και «κατουρήθηκε από τον φόβο του» μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι σχέση έχει ο νευρωτικός με το παχύ έντερο ή ο φοβισμένος με τα νεφρά!

Στην Ολιστική Ιατρική σε κάθε σωματική εκδήλωση προϋπήρχε μία ψυχολογική υπερφόρτωση!

Τι μας προσφέρει η Μέτρηση Μεσημβρινών?

Η Μέτρηση Μεσημβρινών μας προσφέρει μια Ολιστική άποψη της ευεξίας μας με την γνώση της βιοενεργειακής μας λειτουργείας αλλά και δυναμικής. Έτσι μπορούμε να βελτιώνουμε και να μεγιστοποιήσουμε την ευεξία μας αλλά και την απόδοση μας σε ότι επιθυμούμε.

Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε σωματικές δυσλειτουργίες όπως οιδήματα και πρηξίματα, δυσκοιλιότητα και δυσπεψίες, προβλήματα μεταβολισμού και βάρους, πόνους σε αρθρώσεις, φαγούρα, τριχόπτωση, πονοκεφάλους και ημικρανίες και πολλές άλλες δυσλειτουργίες και προβλήματα έως και αυτοάνοσες καταστάσεις.

Επίσης μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το σώμα να φτάσει στην μέγιστη απόδοση σε σωματική ή νοητική δραστηριότητα. Πριν από έναν αθλητικό αγώνα σαν ένα ματς του τένις, έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή έναν αγώνα τρέξιμο στο δρόμο όπως το Μαραθώνιο όταν χρειάζεται το μάξιμουμ της σωματικής απόδοσης. Αλλά και πριν από κάποιες εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου ή πανελλαδικές εξετάσεις όταν ο νους χρειάζεται την μέγιστη απόδοση χωρίς άγχος.

Από την άλλη μπορούμε να αντιμετωπίζουμε νοητικές και ψυχολογικές δυσλειτουργίες από άγχος και στρες, αϋπνίες, νευρικότητα, αρνητικές σκέψεις έως κατάθλιψη και άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *